روانشناسی، روانکاوی، روانسنجی، روانپزشکی، مشاوره، مقالات و تست ها

روانشناسی، روانکاوی، روانسنجی، روانپزشکی، مشاوره، مقالات و تست ها (http://psychology.harferooz.com/index.php)
-   رشد گویایی و زبان کودکان / لکنت زبان (http://psychology.harferooz.com/forumdisplay.php?f=337)
-   -   تاثیر کتاب خواندن در رشد تکلمی کودک (http://psychology.harferooz.com/showthread.php?t=1658)

Blue 01-02-2011 11:25 AM

تاثیر کتاب خواندن در رشد تکلمی کودک
 



چگونه با كتاب خواندن و قصه گفتن مي توان به رشد تكلمي كودك كمك كرد؟




براي كودك قصه بگوييد و يا كتاب بخوانيد

با صداي گيرا و رسا قصه گفتن براي كودك و يا خواندن كتاب داستان براي او نيز تأكيدي است بر بُعد خوشايند ارتباط كلامي . قصه گويي و خواندن كتاب هاي داستان براي كودك در جهت جلب توجه او ، از اهميت به سزايي برخوردار است .

در موقع قصه گفتن و يا خواندن كتاب سعي كنيد با صداي نسبتاً بلند ، و آهنگ و نظمي خاص اين كار را انجام دهيد . زماني كه قصه هاي خاص و مورد علاقه كودك را چندين مرتبه نقل كرديد و يا خوانديد ، به او فرصت بدهيد تا در صورتي كه تمايل و آمادگي دارد ، بعضي از جملات قصه را تكرار نمايد و يا اين كه همه ي قصه را با كلمات خودش براي شما بازگو كند . اگر احساس مي كنيد كه مهارتي در قصه گويي نداريد ، مي توانيد با صحبت كردن در مورد تصاوير و عكس هاي دوست داشتني ، به ويژه آنهايي كه با خود خاطره و حكايتي را به همراه دارند با او ارتباط برقرار كنيد. از زندگي و خاطرات دوران كودكي خودتان و يا از كارهاي جالب خود كودك در گذشته ، وقتي كه كوچكتر بود ، براي او بگوييد .

همه ي بچه ها شنيدن قصه ها و خاطره ها را دوست دارند . از بازگو كردن قصه هاي ترس آور اجتناب كنيد ، زيرا اگر چه ممكن است داستان هاي ترسناك براي كودك جالب و لذت بخش باشد ، اما نهايتاً موجب آزردگي ذهن و روان او خواهد شد . شما بايد كارهايتان را به گونه اي برنامه ريزي نماييد كه هر روز فرصتي داشته باشيد تا بدون درگيري و مزاحمت و با خيال راحت براي كودك قصه بگوييد و يا داستان مصور بخوانيد . اگر برنامه قصه گويي شما براي كودك با برنامه هاي تلويزيون همزمان شده است ، بايد ترتيبي بدهيد كه در ساعات مشخصي تلويزيون خاموش باشد.


به كودك كمك كنيد تا احساسات خود را با صحبت كردن ابراز نمايد.

سعي كنيد در طول هفته يا ماه ، حتي المقدور ، چندين دفعه به كودك بگوييد و يا به گونه اي نشان دهيد كه به او علاقه مند هستيد و دوستش داريد . بي ترديد براي كودك بسيار مشكل خواهد بود كه بتواند در موقع لزوم اين قبيل احساسات بسيار ارزشمند را بدون برخورداري از يك الگوي مطلوب ابراز نمايد .

به چه چيزي مي خنديد ؟ اگر خنده شما به چيزهايي باشد كه موجب ناراحتي و دلگيري كسان ديگر شود ، در واقع نحوه خنده نابجا و رفتار ناشايست را به كودك خود آموزش مي دهيد . كودك نياز دارد درباره حرفها و كارهاي خنده دار و افراد خندان چيزهايي بداند ، بنابراين از خنديدن خودتان برايش صحبت كنيد و به او بگوييد كه چه عاملي باعث خنده شما مي شود . به او بفهمانيد كه شما به چيزهاي خنده دار مي خنديد و نه به چيزهاي ناراحت كننده .

موقعي كه كودك عصبانيت و خشم خودش را ابراز مي كند ، با دقت و حوصله لازم پيش او رفته و به حرف هايش گوش كنيد . با او در مورد چيزي كه سبب ناراحتي و عصبانيت او شده بحث كنيد . كودك ممكن است به دلايل متعددي مانند دلسردي ، سرخوردگي و پافشاري در انجام كاري مطابق ميل خودش ، عصباني و خشمگين شده باشد . احساس واقعي از ناراحتي و يا احتمالاً تقليدي از خستگي مفرط و عصبانيت هاي شخص شما مي تواند علت بروز خشم كودك باشد.

با كودك درباره اين كه هميشه راههاي بهتري براي ابراز احساسات او وجود دارد ، صحبت كنيد . او را متقاعد نماييد كه مي تواند خواستهاي مشروع خود را بدون اوقات تلخي و عصبانيت به دست آورد. در اين زمينه براي او چند مثال عيني و محسوس بزنيد و روش هايي را كه مي تواند با تمسك به آنها احساسات خود را به شيوه اي مطلوب و سودمند ابراز كند ، برايش تبيين و تشريح نماييد. زماني كه كودك نسبت به روش هاي مناسب تري كه مي تواند با استفاده از آنها احساسات خود را ابراز كند ، آگاهي پيدا مي كند ، تعارض هايي كه موجب بسياري از ناروائي هاي كلامي او مي شود ، به طور محسوس كاهش مي يابد.



اکنون ساعت 01:52 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Free Persian Language By Harfe rooz Ver 3.0