روانشناسی، روانکاوی، روانسنجی، روانپزشکی، مشاوره، مقالات و تست ها

روانشناسی، روانکاوی، روانسنجی، روانپزشکی، مشاوره، مقالات و تست ها (http://psychology.harferooz.com/index.php)
-   داروها (http://psychology.harferooz.com/forumdisplay.php?f=269)
-   -   داروهای ضد افسردگی (http://psychology.harferooz.com/showthread.php?t=555)

roya 03-01-2011 03:33 PM

داروهای ضد افسردگی
 



داروهای ضد افسردگی


کسانی که از افسردگی شدید رنج می‌برند، معمولاً با یکی از انواع داروهای ضد افسردگی (به انگلیسی: antidepressant) درمان می شوند . گاه ممکن است بیمار دو نوع دارو دریافت کند . انواع داروهای ضدافسردگی عبارتند از :

۱. سه حلقه‌ای‌ها (از این جهت سه حلقه‌ای نامیده می‌شوند که در ساختار شیمیایی آن‌ها سه حلقه وجود دارد) مانند ایمی پرامین ، آمی تریپتیلین و نورتریپتیلین. این داروها اولین دسته از داروهای ضدافسردگی هستند که پیدایش آنها تحول بزرگی در درمان بیماران افسرده ایجاد کرد. از محاسن این داروها اثربخشی بالا و قیمت ارزان آنهاست.

ولی خواب آلودگی، افزایش وزن، خشکی دهان و تاری دید از عوارض بارز این داروهاست که باعث می‌شود برخی از بیماران نتوانند آنها را تحمل کنند. همچنین این داروها ممکن است باعث کاهش فشار خون وضعیتی و طولانی شدن فاصله QT در نوار قلب شوند و به همین سبب استفاده از آنها در سنین بالا و در بیماران قلبی می تواند مخاطره آمیز باشد. در حال حاضر این داروها به عنوان خط دوم درمان یا در موارد مقاوم به درمان استفاده می شوند.

۲. بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز (MAO) مانند ترانیل سیپرومین . مصرف کنندگان این دسته دارویی باید از مصرف غذاهای حاوی تیرامین مانند پنیر پرورده اجتناب کنند .

۳. مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI)، جذب مجدد سروتونین را در سیناپس بازداری می‌کنند. SSRIها عوارض جانبی کم تری دارند مانند فلوکستین و فلووکسامین . در حال حاضر به علت اثربخشی خوب، عوارض کم ودر دسترس بودن این دسته از داروها خط اول درمان را تشکیل می دهند. شایعترین عارضه این دسته از داروها عوارض جنسی است؛ مانند کاهش میل جنسی و تاخیر در رسیدن به اوج لذت جنسی. این عوارض کمتر برای آقایان مشکل آفرین است ولی در خانم‌ها نیاز به درمان مستقل پیدا می کند. داروی بوپروپیون می تواند به بهبود این عارضه کمک کند.


عوارض جانبی دراوهای ضدافسردگی معمولاً با گذشت زمان به تدریج کم می‌شود. اگرچه داروهای ضد افسردگی برای درمان افسردگی ساخته شده اند. اما در درمان اختلالات اضطراب هم موثر هستند.



اکنون ساعت 04:47 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Free Persian Language By Harfe rooz Ver 3.0