روانشناسی، روانکاوی، روانسنجی، روانپزشکی، مشاوره، مقالات و تست ها  
بازگشت   روانشناسی، روانکاوی، روانسنجی، روانپزشکی، مشاوره، مقالات و تست ها > علوم كاربردي > روانشناسی اسلامی

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 19-01-2011, 04:50 PM   #1
roya
(کاربر طلایی)
 
roya آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Jan 2011
نوشته ها: 972
Point هدف آدمي از ارتباط با جهان و خالق جهان




هدف آدمي از ارتباط با جهان و خالق جهان


هدف ها در رابطه با آفريدگار


هدف كلي ، وصول به مقام قرب خداوند است كه قدرت و غناي مطلق است و جلب رضاي او ، و يافتن عشقي ملكوتي كه پرتوش ديده بصيرتمان را بگشايد و ژرفناي دل و زندگي ما را روشن كند.


اين امر مستلزم شناخت او و آنگاه عبادت اوست.

الف – هدف از شناخت خدا رسيدن به اين مسئله است كه او سرچشمه جاودان هستي است ؛ جز او كسي و مصدري براي تنظيم امور اين جهان نيست. در آفرينش شريكي براي خود نگرفته و زمام امر و نهي به دست اوست و هيچ چيز از حيطه تصرف او خارج نيست. هيچ خلل و سستي در كارهاي او راه ندارد. او علم و غناي مطلق است ، قدرت و حيات مطلق است ، ازلي و ابدي و احد و واحد است.

ب – در جنبه عبادت نخست يادآور مي شويم كه عبادت عالي ترين راه براي سير ، و وصول به كمال است.

عبادت ايجاد زمينه جهت پيوند دائمي با خداست كه درآن انجام هر عمل و رفتاري بر لباس مشورت با او و طبق نظام اوست . عبادت از آثار عملي رابطه با خداست چنان ارتباطي كه داد و ستدش با خدا، ترس و پروايش از خدا، محبتش به خدا و بازگشتش به خدا باشد.

عبادت بدين گونه اي كه تصوير شد تنها شامل لحظاتي نيست كه در آن آدمي در نقطه اي معين قرار گيرد و به راز و نياز و كـُرنش او بپردازد بلكه شامل تمام لحظات حيات و تمام جنبه هاي زندگي است؛ همه شئون زندگي را از رفتار و كردار ، تفكر و ادراك فرا مي گيرد . عبادت به حقيقت قبول مسئوليتي است از منبع فيض ها ، وابستگي به قدرتي است كامل كه نتيجه آن پر و بال يافتن است زيرا تعلق به قدرت كامل ، خود قدرت آفرين است.

عبادت جهت دادن تلاش ها به سوي او، جلب رضايش درهمه امور، گردن نهادن به فرمانش ، توجه به او در تمام جنبش ها و حركت هاست و در سايه آن احساس لذت و يافتن غناي روحي است.

در ايجاد رابطه با خدا ، گام اول ايمان است ؛ گام دوم اطاعت و گام سوم تقوا يعني پروا داشتن از او ، و گام چهارم عمل مداوم به وظايف و مسئوليت هاست ، و گام پنجم احسان است.


هدف ها در مورد با جهان :

مذهب در قلمرو فعاليت خود براي روابط ما با جهان به معناي اعم نيز ضوابطي تهيه مي كند. آنچه از جهان مورد نظر است قطعاً يكي همان كره خاكي ، و ديگر كليه عوالم غير از زمين است كه در مذهب اشاراتي راجع به رابطه بشر با آنها رفته است . جهان از نظر مذهب ، مدرسه و دارالتكميل است و رابطه با آن بايد منتج تغييرات مطلوب در آن و بهره برداري از آن ، به نفع خود و جامعه باشد.

رابطه با اين كره خاكي حداقل چهار نوع است : رابطه اي با انسان ، رابطه اي با حيوان ، رابطه اي با نبات و رابطه اي با جماد.

رابطه ما با جماد و نبات رابطه بهره مندي ، استعمار و استثمار است . به عبارت ديگر با ايجاد تغيير و تبديل در آن و پرورش آن ، براي زندگي خود و جامعه ، رفاه و آسايش و وسيله تنعم مي آفرينيم .

در جنبه رابطه با حيوانات ، ضوابطي تحت عنوان حقوق حيوانات داريم كه براي نمونه با اتكاي به سخن معصوم مي گوييم حيوان بر صاحبش شش حق دارد كه بايد آنها را رعايت كند:

1- بيش از طاقت بر او بار نكند 2- براي صحبت كردن با ديگران بر پشت او ننشيند 3- در هر منزلي كه پياده شد نخست به آب و علف او بپردازد 4- صورت او را داغ نكند 5- هر وقت از آب عبورش داد آب را بر او عرضه كند 6- او را نزند زيرا تسبيح گوي خداست .

البته درباره ديگر حيوانات حتي خفاش ، گربه ، سگ ، حيوانات موذي ، مورچه ها و... نيز توصيه هايي شده است.

در جنبه ي رابطه با انسان دامنه بحث وسيع ، و نوع ضوابط متفاوت است . نوع ضوابط براي روابط افراد از نظر تعلق به مذهب ، از نظر رابطه خوني و رحمي ، رابطه همسايگي ، رابطه انساني ، فرق مي كند . في المثل رابطه با والدين رابطه احترامي و احساني است "و قـَضي رَبَّك الا تعبـُدوا اِلّا اياه و بـِالوالدينِ اِحساناً" و نوع رابطه با برادر و خواهر با آن فرق دارد و همين طور نوع رابطه با همسر يا عمو وعمه و دايي و خاله .

نوع ضوابط براي رابطه با افراد انسان آن قدر متنوع است كه ما مجبوريم فقط خود را در چهارچوب ذكر آنها محدود كنيم . اين روابط عبارت اند از:


- رابطه والدين با فرزندان : رابطه با فرزندان از نظر جنس ، رابطه با فرزندان از نظر ارشديت.

- رابطه فرزند با والدين : والدين مسلمان ، اهل كتاب ، كافر؛ رابطه با پدر؛ رابطه با مادر.

- رابطه با محارمي چون عمه ، خاله ، عمو، دائي ، پدر بزرگ ، مادربزرگ، جد و جده.

- رابطه با ارحام درجه دوم : يعني فرزندان عمو، عمه ، دايي ، خاله .

- رابطه با همسايه : همسايه خويشاوند ، همسايه بيگانه ، همسايه مسافر، همسايه همكيش، همسايه كافر

- رابطه با افراد جامعه : رابطه با جامعه انساني ، با مسئولان جامعه ، با حاكم ، و رابطه مسئولان جامعه با مردم.

- رابطه با همكيشان اگر چه در جامعه ما نباشند.

- رابطه با اهل كتاب : رابطه با افراد الهي ، رابطه با انسان فقط به خاطر اين كه انسان است .


roya آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
پاسخ

برچسب ها
روان شناسی, روانشناسی, روانشناسی اسلامی


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است

انتخاب سریع یک انجمن

War Dreams    Super Perfect Body    Scary Nature    Lovers School    Winner Trick    Hi Psychology    Lose Addiction    Survival Acts    The East Travel    Near Future Tech    How Cook Food    Wonderful Search    Discommend

Book Forever    Electronic 1    Science Doors    The Perfect Offers    Trip Roads    Travel Trip Time    Best Games Of    Shop Instrument    Allowedly


All times are GMT. The time now is 12:55 PM.


کپی رایت © 1388 . کلیه حقوق برای وبگاه حرف روز محفوظ است