روانشناسی، روانکاوی، روانسنجی، روانپزشکی، مشاوره، مقالات و تست ها  
بازگشت   روانشناسی، روانکاوی، روانسنجی، روانپزشکی، مشاوره، مقالات و تست ها > گرايشهاي اصلي روانشناسي > روانشناسي صنعتي سازماني > کارمندان

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 06-02-2011, 05:15 PM   #1
mehdi21
(کاربر باتجربه)
 
mehdi21 آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Jan 2011
نوشته ها: 141
Toyou لطف بيش از حد به همكاران جايز نيست





لطف بيش از حد به همكاران جايز نيست


نتايج تحقيقات جامعه شناسي و روانشناسي سازماني و شغلي نشان ميدهد كه آن دسته از كارمندان دفتري كه نسبت به نيازهاي ديگران حساس بوده، با وجدان و وظيفه شناس باشد و در كل شخصي مطبوع به نظر برسد، بسيار كمتر از ديگران شانس ترفيع مقام خواهد داشت.

دكتر نيكوس بوزيونلوس (Nikos Bozionelos) از دانشگاه شفيلد انگلستان در اين زمينه تحقيقات گسترده اي انجام داده است و ميگويد دليل اين امر اين است كه كارمندان مذكور، نيازهاي خود را در اولويت قرار نميدهند. " افراد ملايم و مطبوع استعداد فراواني در از خودگذشتگي دارند و مصالح خود را به خاطر دلخوشي ديگران به خطر مي اندازند.

وي در اينجا به نكته بسيار مهمي اشاره ميكند:" از آنجايي كه افراد " خوب" تنها براي رضايت ديگران كار ميكنند، معمولا وظايفي كم ارزش و پر زحمت كه هيچكس ديگر انجام نميدهد، به آنان واگذار ميشود و اين عده در نهايت تنها به انجام اموري ميپردازند كه در ارتقا حرفه اي آنان هيچ تاثيري ندارد.

اصولا فرهنگ غالب بر محيط كار نيز، اقتدار و حتي تهاجم را بيشتر ميپسندد." گري نامي (Gary Namie) محقق و نويسنده نيز چنين نظري دارد، به گفته او "خوب بودن آدم را در دردسر مياندازد. خوبي موجب استثمار شدن است."

به گفته دكتر لويس فرانكل (Lois Frankel) ، افراد خوب به چند روش مختلف پايه كار خود را تحليل ميبرند كه در اينجا به پنج مورد از رايج ترين آنها و روشهايي براي خارج شدن از اين دايره اشاره شده است.

شما ...

1. اجازه ميدهيد اشتباهات ديگران موجب دردسرتان شود.

قبل از اينكه براي هماهنگي با اشتباه شخصي ديگر، كل برنامه زندگي خود را تغيير دهيد، نقاط ضعف و قوت پذيرفتن يك خواسته نامعقول را بسنجيد. گاهي اوقات براي خاموش كردن آتش شما انتخابي نداريد جز اينكه به سرعت وارد عمل شويد. اما در مقابل زمانهايي نيز وجود دارند كه شما در آن حد آزادي عمل داريد كه بايستيد و بگوييد :" اين آن چيزي نيست كه ما از ابتدا درباره اش گفتگو كرده و به توافق رسيده ايم.

از آنجايي كه من بايد براي انجام اين برنامه جديد زمان بيشتري را به بررسي و كار اختصاص دهم، نميتوانم آنرا در زمان پيشنهادي به پايان برسانم." نظر خود را طوري بيان كنيد كه شخص مقابل متوجه شود كه قصد شما ارايه بهترين خدمات ممكن است و شما به همين دليل به دنبال زمان و امكانات بيشتر هستيد.


2. ميگذاريد ديگران به خاطر ايده هاي شما امتياز بگيرند

تا كنون پيش آمده پيشنهاد جالبي را مطرح كنيد و هيچ كس به آن توجهي نكند؟ و آيا متوجه شده ايد كه اين پيشنهاد اجرا شده و شخص ديگري از مزاياي آن برخوردار شده است؟ براي جلوگيري از دزديده شدن ايده هايتان، حتما آنها را به صداي بلند و با اعتماد به نفس بيان كنيد يا آنها را به صورت مكتوب براي مقام مسئول بفرستيد.

اگر در جلسه اي بوديد كه كسي پيشنهاد شما را از طرف خود بيان كرد، با گفتن چيزي مانند اين " به نظر ميرسد كه شما هم با آنچه من قبلا گفته ام موافق هستيد، متشكرم و همينجا اعلام ميكنم كه در اينباره ميتوانيد روي كمك من هم حساب كنيد." توجه ديگران را به خود جلب كنيد.


3. در مواقع غيرضروري عذرخواهي ميكنيد.

معذرت خواهي را براي زماني كه واقعا خرابكاري كرده ايد نگهداريد. اگر دچار اشتباهي شديد كه واقعا ارزش عذرخواهي داشته باشد، تنها يك مرتبه پوزش بخواهيد و سپس وارد مرحله رفع مشكل شويد. مشكل پيش آمده را به طور واقع بينانه ارزيابي كنيد و روشهاي براي رفع آن بيانديشيد. همواره از جايگاه برابر با قضيه برخورد كنيد.

براي مثال : " با درنظر گرفتن اطلاعاتي كه در ابتدا در اختيار من قرار گرفته بود، من به هيچ وجه نميتوانستم حدس بزنم كه شما چنين انتظاري داشته ايد. اگر درباره آنچه درنظر داريد اطلاعات بيشتري به من بدهيد، من اصلاحات لازم را اجرا خواهم كرد."


4. بدون وقفه كار ميكنيد.

از تعطيلات خود استفاده كنيد و همچنين ناهار خوردن را فراموش نكنيد. بي وقفه كار كردن موجب ميشود كه سراسيمه، بي كفايت و فاقد مهارت به نظر برسيد. اين كار بازده شما را هم كم ميكند. به گفته كارشناسان براي برخوردار بودن از حداكثر تمركز و دقت بايد هر 90 دقيقه يكبار به خود استراحت بدهيد.


5. كار ديگران را برايشان انجام ميدهيد.

مواقعي كه ديگران بدون اينكه واقعا نيازي باشد، شما را مامور انجام كارهايشان ميكنند تشخيص دهيد و با تمايل خود براي رفع مشكل همه، مبارزه كنيد. تمرين كنيد بدون اينكه ناراحت يا عذرخواه به نظر برسيد بگوييد" خيلي دلم ميخواست كمك كنم اما واقعا درگيرم." و گفتگو را ادامه ندهيد.

شكي نيست كه خوب بودن به هيچ وجه بد نيست بلكه اگر متوجه اعمال خود باشيد و بتوانيد تمايل طبيعيتان به كم ارزش دانستن و بي توجهي به نيازهاي خود را كنترل و تعديل كنيد، ميتواند محسناتي هم داشته باشد. اما آيا واقعا ميخواهيد روي سنگ قبرتان بنويسند :"در اينجا كسي آرميده كه همواره در محل كار نيازهاي ديگران را به خواسته هاي خود ترجيح ميداد."؟

mehdi21 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
پاسخ

برچسب ها
روان شناسی, روانشناسی, روانشناسی صنعتی


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است

انتخاب سریع یک انجمن

War Dreams    Super Perfect Body    Scary Nature    Lovers School    Winner Trick    Hi Psychology    Lose Addiction    Survival Acts    The East Travel    Near Future Tech    How Cook Food    Wonderful Search    Discommend

Book Forever    Electronic 1    Science Doors    The Perfect Offers    Trip Roads    Travel Trip Time    Best Games Of    Shop Instrument    Allowedly


All times are GMT. The time now is 12:55 PM.


کپی رایت © 1388 . کلیه حقوق برای وبگاه حرف روز محفوظ است