روانشناسی، روانکاوی، روانسنجی، روانپزشکی، مشاوره، مقالات و تست ها  
بازگشت   روانشناسی، روانکاوی، روانسنجی، روانپزشکی، مشاوره، مقالات و تست ها > علوم پایه > آسيب شناسي اجتماعي

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 07-02-2011, 03:51 PM   #1
elena5
(کاربر باتجربه)
 
elena5 آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Jan 2011
نوشته ها: 109
Tantrum مرگ حتي با يک بار مصرف قرص هاي روانگردان





مرگ حتي با يک بار مصرف قرص هاي روانگردان


کارشناسان و آسيب شناسان اجتماعي در جلسه بررسي عوارض و خطرات مصرف قرص هاي اکستازي، ضمن برشمردن خطرات بي شمار قرص هاي توهم زا و روانگردان، تأکيد کردند حتي يک بار مصرف آنها براي امتحان يا تجربه بسيار خطرناک است و ممکن است عوارض جبران ناپذير طولاني مدت و حتي مرگ را به همراه داشته باشد.

برخلاف آنچه همگان مي گويند، اکستاري تنها شادي آور نيست و روزهاي پس از مصرف فرد را دچار افسردگي، در درجات مختلف آن مي کند. معمولاً فرد پس از مصرف احساس خوشي مي کند.

دکتر نوري روان پزشک در جلسه اي که در فرهنگسراي بهمن برگزار شد، با تأکيد بر اين که اکستازي يک ماده مخدر نيست افزود: اکستازي مثل آمفتامين و کوکائين يک محرک است اما اين دليل نمي شود بپنداريم که وابستگي و اعتياد به دنبال ندارد. مخدر ايجاد تخدير مي کند ولي در مورد اکستازي فرد بي خواب و بيقرار و بيش فعال مي شود و در نتيجه ي اين فعاليت زياد، دچار کوفتگي و بي حالي در روزهاي بعد مي شود.

به گفته وي اوج اثر ماده مؤثر در اين قرص ها دو تا سه ساعت است. سپس ميزان اين ماده در خون پايين مي آيد و 24 ساعت طول مي کشد تا اين ماده کاملاً از خون خارج شود. ديده شده که در ساعات کاهش ميزان اين ماده در خون فرد حاضر است براي حفظ حالتي که دارد و مصرف دوباره آن، دست به هر کاري بزند. به علاوه فرد به شدت نياز به تکرار تجربه قبلي دارد و از نظر علمي هرگونه مصرف اجباري حتي بدون وابستگي جسماني، اعتياد نام دارد.

دکتر نوري در ادامه تشريح کرد: اگرچه در صورت عدم مصرف اکستازي، عوارضي از قبيل آنچه براي ترياک يا حشيش و ساير مواد اعتياد آور مي شناسيم، رخ نمي دهد اما اين نبايد ما را دچار اشتباه کند که فکر کنيم مصرف اکستازي به دليل عدم ايجاد عوارض جسمي اعتياد آور نيست. برعکس، فرد به شدت مايل به تکرار حالت پس از مصرف است و طبق تعريف، اين وابستگي رواني مترادف اعتياد است.

وي افزود : براي ترک کردن مصرف اين ماده لازم است حتماً به يک روان شناس يا روان پزشک مراجعه کرد. او با روش ها و دارو و درمان هاي خاصي مي تواند اثرات سوء اين ماده را بکاهد و به فرد کمک کند زودتر به زندگي عادي برگردد. اگرچه بعضي حالات مثل حملات جنون آميزو توهمات فرد که مي پندارد تحت تعقيب است ، يا بدبيني به اطرافيان و مشاهده چيزهايي که ديگران نمي بينند ، ممکن است هرگز درمان نشوند.


عوارض اکستازي


دکتر نوري گفت: حواس کسي که از اين ماده مصرف مي کند، قوي مي شود و به دليل تقويت ادراک، فرد از موسيقي يا حتي خوردن و آشاميدن نيز احساس لذت فوق العاده مي کند و مي پندارد خلاقيت دوچندان يافته است. به دليل افزايش حس ها، توانايي برقراري ارتباط تقويت مي شود و در نتيجه فرد علاقه به صحبت کردن با ديگران، برقراري رابطه عاطفي و در آغوش گرفتن ديگران دارد که همين افزايش کاذب شعور عاطفي مي تواند عامل انجام رفتارهاي پرخطر جنسي باشد.

اين روان شناس تأکيد کرد: گهگاه انسان هاي کمرو که در برقراري ارتباط با ديگران دچار مشکل هستند، مي پندارند با مصرف اين قرص مي توانند اين مشکل را برطرف کنند. از طرف ديگر شنيده مي شود که بسياري از آنها که افسردگي هاي خفيف يا مزمن دارند، از اين قرص مصرف مي کنند غافل از آنکه روزهاي بعد از مصرف اين قرص، حتي تا هفته ها افسردگي شديدتري گريبان مصرف کننده را مي گيرد.

دکتر نوري افزود:

از ديگر عوارض مصرف اين قرص ها، اختلالات بينايي، کاهش اشتها، توهمات بينايي، افزايش ضربان قلب و فشارخون، بي قراري، تغيير نامناسب دماي بدن، نياز به نوشيدن آب و مايعات است. اما اکستازي عوارض خطرناک ديگري هم دارد، از آن جمله مختل شدن فعاليت هيپوتالاموس، از دست رفتن کنترل فرد بر گفتار و رفتار، اختلال حافظه کوتاه مدت، احتمال ورم مغز به دليل مصرف زياد آب و عدم خروج آن از بدن، کاهش نمک و الکتروليت ها، وجود مشکلات جنسي، احساس افسردگي در درازمدت، سردرد، سرگيجه و بي خوابي، جنون و مرگ هستند.

به گفته اين کارشناس آنچه بيش از همه خطرناک است، وجود ناخالصي هايي است که در ساخت اين قرص به کار مي رود و ممکن است منجر به مرگ شود. مخصوصاً که در کشور ما عده اي سودجو گچ يا ديازپام و حتي مواد خطرناک ديگري را به اين قرص مي افزايند که خالص بودن آن را پايين مي آورد و به دليل ناهمگوني با ماده MDMA مي تواند بسيار خطرناک تر از مصرف MDMA به تنهايي باشد. ضمن اين که اغلب اين قرص ها در ايران فاقد ماده اصلي آن است. از سوي ديگر مصرف همزمان آن با مشروبات الکلي يا ساير مخدرها مي تواند اثرات مرگبار آن را صدچندان کند.

وي مهمترين عوامل ترغيب کننده افراد به مصرف اين قرص را خجالت، ناتواني از رد کردن درخواست ديگران و فشار دوستان، حس بزرگ شدن، کاهش افسردگي، افزايش تمايلات عاطفي، دست کم گرفتن خطر و ماجراجويي عنوان کرد و گفت: فرد مي پندارد براي او هم همان حس هايي که براي دوستش رخ داده، رخ مي دهد بي آن که دچار عوارض آن شود، غافل از اين که اثر و عملکرد اين ماده مثل همه موادهاي ديگر در بدن افراد مختلف متفاوت است و نه تنها ممکن است فرد را دچار خلسه ي مورد نظر نکند که بسيار امکان دارد او را دچار عوارض جبران ناپذير کند.

او اظهار کرد: به علاوه در مورد ترک آن بايد گفت تقريباً ربط مستقيمي ميان اراده و اعتياد وجود ندارد. آنچه در مورد اين مواد رخ مي دهد، اثر بر چرخه پاداش ذهني است و فرد براي تکرار لذت مايل است استفاده از آن ماده را – هر قدر خطرناک- تکرار کند .

elena5 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
پاسخ

برچسب ها
آسیب شناسی اجتماعی, روان شناسی, روانشناسی, روانشناسی اجتماعی


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است

انتخاب سریع یک انجمن

War Dreams    Super Perfect Body    Scary Nature    Lovers School    Winner Trick    Hi Psychology    Lose Addiction    Survival Acts    The East Travel    Near Future Tech    How Cook Food    Wonderful Search    Discommend

Book Forever    Electronic 1    Science Doors    The Perfect Offers    Trip Roads    Travel Trip Time    Best Games Of    Shop Instrument    Allowedly


All times are GMT. The time now is 12:55 PM.


کپی رایت © 1388 . کلیه حقوق برای وبگاه حرف روز محفوظ است